torsdag 27 september 2012

Intervju

Jag har deltagit i en liten intervju för You, Me & Religion, som är en blogg som koncentrerar sej på att fråga om folks religion. Har ni inte besökt den tycker jag definitivt att ni ska göra det, den bjuder på intressant läsning. Min intervju hittar ni här.

tisdag 25 september 2012

Vi har det allt väldigt bra ändå...

Har varit ute i världen och fladdrat. Har fått väldigt mycket tankar efter att ha besökt bland annat Sarajevo. Har aldrig riktigt förstått det här med krig förrän nu. Att se ruiner och hus med skotthål efter kriget 92-95 har verkligen satt allt i ett helt nytt perspektiv. Vi har det så fantastiskt bra här i Sverige, och vi vet inte ens om det.


En vacker källa i Hercegovina.

söndag 16 september 2012

Mabon

Mabon, höstdagjämningen, infaller mellan 21-24 september och nu är dag och natt åter lika långa. Efter denna natt blir dagarna kortare och solen svagare. Om vårdagjämningen är en tid för initiering, är höstdagjämningen en tid för vila då naturen förbereder sej inför sin vintervila. Namnet mabon kommer från en walesisk gud och det var Aidan Kelly som gav högtiden namnet på 70-talet.
Den sista skörden är nu bärgad och detta ska firas. Guden påbörjar sin resa till dödsriket och Gudinnan blir den gamla/dödshäxan som följer honom dit. Vi firar livet och tar farväl av Guden.
Ett löfte om tid av vila ligger i luften och mörkret kommer att växa sej allt starkare. Detta är en tid för att konservera och vårda det man skördat och det man har uppnått. Vad är det för mening med att nå ett mål om man inte kan upprätthålla det man skapat? Det är således även en tid för tacksamhet över det man fått samt åstadkommit under säsongen som gått.
Även om dagjämningarna är tidpunkter för balans är det även då slöjan mellan det synliga och det osynliga är extra tunn.  Det är även under dessa årstider som människor växlar om till en annan fas vilket resulterar i en period för psykisk och fysisk turbulens.

lördag 15 september 2012

time flies

Insåg att det är mabon  nästa vecka. Tiden verkligen rusar förbi. Tänk att sommaren faktiskt är förbi (sedan ett bra tag tillbaka), kan inte förstå vart den tog vägen...
Det blåser så mycket om dagarna, det gör att det ser så kallt ute utanför fönstret att jag inte vill gå ut. Gick en liten minipromenad till affären idag för att köpa glass. Det var inte alls kallt, solen sken och det var hur härligt väder som helst. Ändå ville jag bara in igen, sätta mej i soffan och käka Lejonet & Björnens italienska chokladglass. (Och ja, jag åt upp hela. Själv.) Man måste få gotta sej lite ibland.
Det är lördag kväll, har sett folk trippa förbi nere på gatan med sina systemkassar på väg till någon fest. Jag minns inte när jag var ute senast, tröttnade på det för ganska länge sedan. Kanske börjar jag bli gammal? (Eller så är det så att jag verkligen trivs med att vara hemma.)
Saknar sambon som jobbar denna helgen, så därför tänker jag nu bädda ner mej med katten (som kommer flytta sej till golvet en stund efter att jag intagit sängen). Sova, det är fina grejer det!

Blessed be!

torsdag 13 september 2012

och så lite humor på det

Det har blivit en del att göra nu när plugget dragit igång. Vill inte hamna efter så jag prioriterar bort bloggen lite (som det kanske märks). Det är en hel del inlämningsuppgifter så det finns att göra om man säger så. Det är i alla fall roligt, och det är ju tur. Tänkte dela med mej en bild jag hittat, så ni får skratta lite ;)
 

 

Tyckte den här var fantastiskt rolig. Jag gör mej skyldig till minst 15 punkter. Jag undrar vem som skrivit den här listan. Någon som antagligen inte tillåter sej nåt roligt alls...

måndag 3 september 2012

en liten rad...

Här har det varit stilla ett tag. Har inte haft motivation till så mycket den senaste tiden. Har gjort det jag ska men inte mer än så. Jag hoppas få igång mina rutiner igen nu när sommaren är slut (för ja, tråkigt nog, är den det), och allt vad slappande heter upphör att existera. Tror dock det kommer bli en rolig höst =)
Jag tycker hösten är mysig. Man kan mysa med tända ljus och behöver inte gå ut i regnet i onödan. Dessutom fyller jag år på hösten ;)
Nu ska jag umgås med katten, hon har uttryckt att hon vill ha uppmärksamhet.